divendres, 19 de maig de 2023

Daus Invertits

17-05-2023

Berguedà
Malanyeu
Paret del Davessó (Extrem Sud)
Via: Daus Invertits

El Sol fa estona que ha sortit, aviat haurem de canviar a l'horari d'estiu, és a dir trobar-nos una hora abans per practicar el noble art d'esmorzar i criticar als veïns.
Foto Raimon (Autopublicitat)

Avui el nostre filòsof de Capçalera fa una pregunta que ens deixa descol·locats, no per la pregunta en si, si no per què la majoria de nosaltres fa uns quants dies que quant a la tele o la ràdio parlant o es parla de polítics o de política canviem de canal i els que encara llegim diaris de paper, la lectura se'ns fa molt curta, ja que ens saltem totes les pàgines que toquen aquests temes. Això que vol dir, que ens desinteressem per què som vells o per què ja ens tenim apresses totes les mentides o mitges veritats o discursos que ells mateixos, en la intimitat, no s'ho creuen.
L'Esteve al  L  -  1  (foto Martí)
Bé, al que anàvem la pregunta és la següent: Sabeu que ha promès, la presidenta d'una important comunitat del país veí, que farà si torna a manar per apropar la natura a la gran ciutat...?
Respostes variades... més parcs... més arbres... més espaïs verds, etc., somriure cínic del filòsof...no, no, no...!!, resposta: farà que cada ciutadà tingui una planta al seu balcó. Sorpresa, incredulitat, deixo els comentaris, una mica pujats, fora d'aquesta piulada per no ferir la sensibilitat de la comunitat escaladora, tan sensible ella...!!
L - 2
Amb aquest ambient de desinformació volguda, en la segona "B" (BEB) ens dediquem a parlar dels gats, que un parell de nosaltres tenim més o menys propers. En el meu cas una gata que s'ha après els meus costums per així poder empipar més i que a més en reclama alguns drets d'autor d'aquestes piulades, per què quan començo a escriure, ella ve a jeure a sobre el teclat i no veieu la feinada que tinc per esborrar el que ha sortit, encara que en alguna ocasió penso que ho fa millor que Jo.
L  -  3
Però això darrer no li digueu a Ella perquè si no es creixerà més del que fa ara.
Com arribar amb cotxe
Aproximació a peu: Situada a l'extrem Sud (Occidental) de la Paret del Davessó, es pot seguir el camí habitual abans de començar a pujar en direcció a la paret, seguir-lo fins que aquest creua un petit rierol, quasi sempre sec, un camí s'endinsa cap al Sud, passar un vailet i després pujar amunt prenen com a referència un bloc balmat del segon llarg, a sota de tot i mol a prop del camí més marcat, comença la via, dues fletxes picades a la pedra i 2 / 3 vagues visibles.
La via:  Daus Invertits

Primer llarg: A peu de via una fletxa picada a la pedra un xic més amunt una segona fletxa, segueix un petit llom de pedra de bona qualitat, a sobre la tercera baga un pas més delicat, es pot posar un friend, després segueix fins a la reunió en un còmode replà. 25 metres, 3 assegurances, IIº - IIIº / IVº / IIIº - IIº.
Segon llarg: Se surt per una curta diagonal cap a la dreta i una petita canaleta ens deixa en una zona que es puja caminant fins a tornar a trobar pedra, una assegurança marca el lloc, pujar amunt, terreny a controlar, voltegem per l'esquerra un gran bloc, visible i referència en l'aproximació, a sobre un altre tram quasi caminat fins a la reunió que fem en un gros arbre. 33 metres, 4 assegurances. IIº - IIIº / caminant / IIIº / caminant
Tercer llarg:
Al davant una assegurança marca l'entrada a una placa fissurada, pujar recte amunt en una petita lleixa anar a l'esquerra a trobar una fissura – canal que ens deixa al cap de mut i a la reunió. 17 metres, 2 assegurances, IVº.
Baixada:
Seguir la carena cap al Sud, passar dos arbres i uns passos més enllà, a l'esquerra un xic per sota trobarem una instal·lació de ràpel, diuen que es fan dos ràpels d'uns 30 metres, la segona instal·lació no l'hem vist i hem fet un ràpel d'uns 55 metres fins a terra, a tocar del camí.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per  La Canalla fora de Montserrat