diumenge, 5 de març de 2023

Dels Joans

05-03-2023
Berguedà
Malanyeu
Paret del Davessó
Via : Dels Joans

Al carrer, davant del Bar fa un fred de nassos, dintre s'està la mar de bé, a la taula del costat els companys de la Seu (Pilar-Miquel-Josep) fan un esmorzar la mar de saludable, cafè amb llet (cafeïna i proteïnes) amb un suculent croissant, bé no són perfectes i en alguna cosa han de pecar.
Nosaltres pobres i perduts en el mundanal soroll de la societat moderna ens refugiem en el menjar ancestral, un parell d'ous, cansalada i patates, en fi els que ens anem arrossegant com podem hem d'omplir amb més combustible... que li farem..!!
El Joan Marc assegurant a la R-1 i L'Esteve arribant
Aproximació curta, escaladeta curta, com és el normal en nosaltres. Últimament, trobo que algú es dedica a retocar les vies, resulta que el primer llarg el fèiem corren i ara hem de parar perquè esbufeguem com porquets, tampoc posàvem assegurances.. "Era xupat" ara tres o quatre assegurances hem col·locat. Ha !!! i la segona curta, que la fèiem amb un plis plas, ara també hem posat cacharrets i algun mal parit l'ha posat més dreta, a part que els cordinos ja estant cruixents, no portàvem, si no els haguérem canviat tots, començant per la reunió.
L'Esteve al bonic L-2
Completa l'excusa del dia tornem al nostre estat natural, en el banc de Can Anglada, arrecerats pren el Sol amb una birra a la mà.
Tot tranquils fins que ha arribat la "Colla Pessigolles", un munt de gent (Jorge-Gabi-Rosa-Juanjo-Tito més dos Màsters de l'Univers), Ara toca posar-se al dia i cau una altra cervesa i el temps passa volant, és hora de tocar el dos que la carretera va plena a vessar de pseudo esquiadors.
Aproximació :
La via comença a l'esquerra del tot, a l'esquerra de la via "Un tros de Teula", placa superior evident, anar a trobar el punt més baix, a la seva vertical.
Primer Llarg : Inici de la via en el punt més baix de la pedra, anar seguint la pedra entremig de la vegetació, un repetjó de pedra i una rapissa, si ho busquem bé trobarem algun pas de IVº, un cop portem uns 30 metres, hem d'anar en diagonal ascendent a l'esquerra per unes plaques, fins a situar-nos a l'inici de la placa, a la vertical dels ponts de pedra trobarem la reunió en un petit i còmode replà les bagues de la reunió ens queden a l'alçada del melic. 45 metres, neta, es pot posar friends i tascons si ho trobem necessari, IIIº - IIIº / IIº - IVº - IIIº / IIº.
Segon Llarg :
Recte amunt de la reunió, bona – boníssima pedra de forats abundants, pujar recte amunt trobarem tres ponts de pedra, possibilitats de posar algun friend petit, arribar al tercer allarga un xic (pel meu gust) possibilitat de posar un friend en una fissura vertical a la nostra esquerra, des d'aquest punt hem d'anar un parell de metres a la dreta per posar-nos a sota d'un petit esglaó, arribar a la xapa, fer-la servir i sortir un xic a la dreta és el pas més complicat i més ben assegurat de la via, a sobre trobem la reunió somera. 25 metres, 4 assegurances, IVº - IVº+ - o Ao.
La baixada :
Un ràpel curt fins a la primera reunió i un de llarg des d'aquesta fins a l'inici de la via.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 
Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per  La Canalla fora de Montserrat