diumenge, 11 de juliol de 2021

Joan Colet

08-07-2021

Coll Roig

Via  : Joan Colet

Bon dia companyes / companys .... quina historia això de repetir sexe que per lo que sembla aviat seran tres o quatre repeticions, faig propòsit de intentar canviar set dècades de costumisme i a partir de ara, sempre que em recordi diré nomes companyes i que tothom, tingui la tendència que tingui, es doni per al·ludit.... os va be..? i si no os va be,  pues  “agua i ajo”
Guillem al L - 1 des de la R - 0 (foto Romà)

Ostres  !!!  començo fort, em tindreu que disculpar es que vinc de fer una via, que he trobat, mol bonica, i es per tornar a felicitar, des de el meu punt de vista, al fantàstic.... inigualable !!! tachin .. tachin ... Santi Sanz i cia.  Si tot lo anterior, Jo trobo que es veritat, igual que trobo que esta, com a mínim, dos graus per sobre de les meves capacitats

Lo mateix des de a sobre de la R 0

Esta mol ben assegurada, gracies a això la em fet, però que no os enganyin, els agafadors de colors, les antenes i diferents trucs de “gat vell” no son fàcils de realitzar, se ha de ser un especialista en fer-los i tot i així no resulta fàcil, des de el meu punt de vista, i es te que escalar en Vº+ / VIº, això si trams curts.

La graduació que se expressa en la ressenya que acompanya aquestes línies esta graduada fent servir tot tipus d’argúcies per passar de una xapa a l’altra levitant, es a dir sense tocar paret.

El Romà al L -2

Al primer llarg, ja em col·locat un estrep en la vuitena xapa, hi trobareu bons agafadors de mans, però els meus bracets no donen lo suficient, així que amb un estrep guanyo lo suficient per trobar un lloc per el peu i desprès un festival d’agafadors, fins que falten un parell de metres per la xapa i desapareixen, com per art de màgia, i et trobes dient .... a on son els forats !!! mama por..!!

El segon llarg ... be al nostre nivell un passet picant, però ... be

L'Esteve  al L - 3

El tercer llarg el fa l’Esteve, no explicaré com me lo ha picat, per que perdríem la amistat. Els quatre primers metres es deixant fer, desprès comença el festival en un flanqueig a l’esquerra / lleugerament ascendent, els peus no saps a on posar-los les mans acaricien la pedra, això si tot mol arrampat, entre la setena i vuitena xapa se ha d’escalar, Jo diria que es VIº , però no em veig gaire capacitat per afirmar-lo, desprès venen tres passos d’artificial, per nosaltres, amb xapes mol seguides i he de dir, que em sembla, que mai havia fet un artificial tan arrampat...

El quart un cop superada la sortida de la reunió, en que hem fet valdre la antena, la resta es una delícia. Si tot fos així ...!!! seria fantàstic ... al menys per a Mi.

L - 4  (foto Romà)

Es allò que alguns diem, segons anem pujant..... uff si la xapa estigues un metre mes avall .... ufff si la xapa estigues un pamet mes avall .. uff ja he xapat !!! .. be, ja esta be així, tampoc es tant difícil.... mira que arribem (alguns) a ser boques.

Advertència :  Si la pedra esta “Humida” no hi aneu, el tercer llarg deu ser una pista de patinatge de gel, i no diguem si esta mullada..!!!

Aproximació en cotxe

Aproximació  Se surt del aparcament, per un marcat camí a la dreta del cartell, mol marcat i fitat, al arribar a un filat  el camí se enfila amunt, tenint el filat al nostre costat, dreta, fins el cap de munt en que veiem al altre costat del filat (dreta) una corda fixa, abans de arribar-hi anar a l'esquerra a trobar la paret, veurem un químic, inici de la via.

Llarg Primer  :  Un parell de metres recte amunt fins la primera xapa, desprès un flanqueig ascendent a l’esquerra, bàsicament d’adherència, al seu final, tercera xapa, puja recte amunt amb uns agafadors fantàstics, per l’esquerra de la xapa,  fins que de sobte se acaben, aquesta es la tònica tres / quatre metres de forats i un parell, o mes, de metres fins per arribar a la xapa, de la setena a la vuitena es mol fi, però se arriba de un al altre, al vuitè un estrep ajuda a pujar el peu, si teniu braços no farà falta, desprès forats a la dreta i pas fi per arribar a la novena, la sortida també serà fina, desprès recte, trobarem la còmoda  reunió a l’esquerra. Des de aquesta es pot controlar be als que pujant de segons i  se evita el fregament si es va a el següent emplaçament. 28 metres, 11 xapes, Vº - Ao / Vº+ - Ao /  Ae / Vº+ - Ao / Vº /  IV+ / IVº

Segon Llarg   :   Canvi de reunió, caminant, des de aquest emplaçament recte amunt per un petit espero amb bons agafadors, trobem un pas mes fi a la sortida de la segona xapa, un parell de metres, per l’esquerra sembla mes fàcil, desprès recte amunt  trobem un petit ressalt que superem per la dreta de la xapa fins sota de un balmat, aquí trobem una reunió, mes còmode saltar-se-la i baixar per l’esquerra amb una curta desgrimpada fins la còmoda reunió. 25 metres, 4 xapes i 1 reunió,  IVº / Vº / IVº

Tercer Llarg  :  Se surt vertical un parell de metres, per desprès passar per sota un pa de herba i arribar a la segona xapa, ara ve un flanqueig lleugerament ascendent, molt be protegit, amb que els peus relliscant mol i les manes no troben res decent per agafar-se, ho em passant agafant-nos a les cintes i fen sevir l’antena durant cinc xapes mes, desprès entre la setena i la vuitena em tingut que escalar, una lleugera fissura, un xic per sobre dels peus, fins sota la xapa, amb equilibri redreçar-se i estirant la ma xapar, uns tres metres, desprès nosaltres em fet Ao i Ae, no es vertical, diuen que hi ha gent que ho fa escalant  (6b+) de la darrera xapa una sortida còmoda a l’esquerra per entrar a la reunió. 30 metres, 11 xapes, IVº+ / Ao ++ / VIº / Ao / Ae / IV+.

Quart llarg  :  Recte amunt per un tobogan de sortida d’aigües,  Antena i Ao ens col·loquen al costat de la entrada del tobogan, segona xapa, ara ja apareixen bons i adherents agafadors per peus i mans a escollir, a mig camí de l’única xapa que queda trobo un pont de pedra, que aprofito, de la xapa en amunt també trobo un altre pont de pedra a mig camí, un solitari pi marca la arribada de la reunió que esta en el camí de baixada. 23 metres, 3 xapes, Ao / IVº+ / IVº/ IIIº+

Baixada   :  La reunió esta a escassos centímetres del camí, seguir-lo cap a l’esquerra,tot  baixant passarem uns cables i la reunió de les vies “K” i “Tardor Calenta”, seguir baixant fins trobar el camí de pujada i d’aquí al lloc de aparcar.

Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments de vies per anar-hi  a Montserrat.