diumenge, 14 de novembre de 2021

Independència

13-11-2021

Berguedà

Malanyeu

Paret del Davessó

Via  :  Independència

Tot esperant que el Sol il·lumini els nostres cansats cossos, i no hem començat a fer res, El nostre estimat i respectat “Filòsof de Butxaca” es mostra d’acord en anar a fer aquesta via que ha proposat es impulsiu “màster” del grup, estic en minoria absoluta i no em queda mes remei que acochar el cap i dir allò de “si, ses senyories”

L - 1 des de el L - 1 (Guillem)

Així que xino xano enfilem cap al peu de la Paret del Davessó, es curiós però sembla que cada vagada esta un xic mes lluny del cotxe... no se ..  a que deu ser degut ? Donem la volta a la Piràmide i ja som a peu de via, marcat, sembla, recentment amb un retolador vermell un xic improvisat, se agreix al que ho ha marcat.

Be L’Esteve se entreté un xic, el Raimon despista descaradament i com El “Jefe” no hi es em toca a mi començar, recoi això de aixecar els peus per sobre dels turmells, cada dia costa mes i se sent un cruiximent generalitzat fins que no faig uns metres, desprès ... be desprès ja no ho se per que no tinc esma de contemplar-me el melic i es que un cop superada la primera xapa be un reguitzell de bagues que fan estremir-se i es que deuen ser les originals de quant es va equipar per primer cop aquest itinerari.

Aquí una  reflexió els que som “Pares Putatius” de itineraris d’escalada hauríem de ser conscients de la necessitat del manteniment, educació i si s’escau redreçament dels nostres “Fills Putatius” si mes no quan estem equipant itineraris com qui agafa bolets.

L'Esteve al L - 2

Seguint amb la via un cop passada la zona de pseudo-bagues trobem tres xapes, fa prop de cinc anys vaig passar fent alguna agafada de cinta, ara les he fet e n Ao això si molt però que molt tècnic, no esta a l’abast de tothom.

Llegeixo en la ressenya que vaig fer en aquell temps que hi havia una corda per fer els darrers tres metres per la inestabilitat del terreny, be ja no hi es, i el terreny esta pitjor.

El segon llarg se’l curra l’Esteve, que per alguna cosa es el “Màster” i es llueix. A la fissura li posa de tot friends i tascons i quant gira a l’esquerra i enfila la placa final treu tot el seu art que complementa amb algun recurs a l’antena salvadora.

El Raimon al L - 3

El Raimon enfila el tercer llarg i agafa la ressenya per anar mirant-la, per que queda un xic amagat a la vista per uns arbre, com es mol espavilat i ha vist que aquest llarg no passà de IVº/IVº+  pensa "Jo no serè menys" .... i surt per la via del costat que es mes difícil, i nosaltres a la reunió dient,  però si que se ho pensa ...!!!

En fi, final del dia al banc de Ca L’Anglada fent la cervesa de rigor i capa casa.

 Inici de la via  : “Inde” amb retolador, se situa uns 3/4 metres, a la dreta de la "Alarcon-Baraldes" senyalitzada amb "AB" ,  a uns 10/12 metres a la dreta del peu de via esta la via "Badalona".

 Des de el peu de via es veu una xapa a uns 4/5 metres del terra i per sobre alguna baga.

Descripció de la via :

Primer llarg  :  Bonica placa, arribar a la primera xapa es relativament còmode, desprès   es te que prestar mes atenció, pedra de primera forats perfectes per anar fent, sense deixar de fer molta atenció, 5 bagues ens marquen el millor camí, desprès un xic a la dreta per un recorregut mes picantó, ben assegurat amb tres xapes, (possibilitat de Ao tècnic) un tram menys difícil ens porta a la entrada de la reunió, terreny descompost i precari per arribar a la còmoda rapissa de la R-1. 30 metres, 5 bagues 4 xapes,  IVº / Vº / Vº+ - Ao / IVº

Segon llarg  :   Se surt en diagonal a la dreta, una primera baga assegura una curta i bonica placa, per sobre un xic a l’esquerra ens apropa a una baga, una bonica placa de forats, això si ben dreta, amb dues xapes ens porta al peu de una fissura, al mig del seu recorregut una baga amagada a la vista, entre mig res, es pot posar algun friend petit i/o bicoin, no es fàcil i es te que anant gestionant els passos un a un, un cop al cap de munt un altre cop placa amb tendència a l’esquerra al peu de un arbre i  fins una baga que ens deixa al peu de unes boniques fissures, la entrada a elles es un pas explosiu, a la dreta amagada un bon agafador horitzontal, en aquest punt em tret l’antena per arribar a una xapa i fer el pas assegurat per dalt, un cop superada la xapa dues bagues assegurant una bonica i gens fàcil placa. 30 metres, 4 xapes 5 bagues, IVº+ / Vº / Vº+ / Vº / Vº+ / Vº

Tercer llarg  :  Se surt clarament a la dreta a trobar una xapa, es dona la volta cap a la dreta per sota de uns arbres fins la paret del davant, un cop aquí posar-se a sobre dels arbres un parell de bagues marquen el camí per unes fissures, un pas de braços per deixar els arbres, tendència a la dreta per entra a una mena de canal, a l’esquerra descompost, a la dreta herbós al mig un popurri de tot amb algun tram bo, trobarem una baga i desprès res, el darrer tram es mol descompost i tot i que no es difícil se ha de prestar molta atenció. 35 metres, 1 xapa 3 bagues, IVº / IIIº / IVº+ / IVº-IVº+ / IIIº.

 Sortida per la Alarcón – Baraldes

Tercer llarg  :  Des de la Reunió dos de la via “Independència”   se surt clarament a la dreta a trobar una xapa, es dona la volta cap a la dreta per sota de uns arbres anant a  travessar un arbre per terreny fàcil i un xic brut, ben assegurat, un tram de fissures  en el que se ha de prestar atenció als agafadors, ens porta a donar la volta per l’esquerra  a una gran llastra, passarem per la fissura que la caracteritza fent atenció a els agafadors, un cop a sobre de la llastra uns 4 metres amb agafadors a controlar i estem a dalt, en general la pedra no es bona però esta ben assegurada. 37 metres,  4 xapes 6 bagues, IVº /  IIIº+ /  IVº / Vº - Ao

Baixada :

Anar a la nostre esquerra (segons hem pujat) uns 10 / 12 metres fins trobar els ràpels de la via "Alarcón-Baraldes"

 

 Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat