dijous, 17 de novembre de 2022

Camí Ral

17-11-2022
Alòs de Balaguer
Serrat del poll
Via : Camí Ral

Després d'uns dies fent bondat, és a dir tancat a casa per qüestions alienes a la meva voluntat, retorno a fer veure que soc un escalador, bé la veritat és que hem estat més estona al bar que a la paret, però així són les coses. 

No, avui no hem parlat de política, ni dels polítics i és que estem una mica farts que ens prenguin la cabellera, tots, sense excepció, temps enrere encara creiem que podia existir alguna excepció, però a la que cauen en les garres dels partits polítics o en les seves àrees d'influència, sé a acabat la credibilitat, si avui toca dir blanc es diu blanc i si demà passat toca dir negre, direm negre això si assegurant per tots els seus principis que sempre han dit negre.

El Raimon al L - 1
Així que avui ens hem dedicat a parlar de rellotges, rellotges de paret, de peu, dels seus pèndols i de les seves soneries, funcionament, reparació tant de maquinària com de les seves caixes, a estat un plaer i el temps se'ns ha esmicolat ràpidament, no ens hem alterat, no ens hem enfadat i les possibles controvèrsies han estat pacífiques, ningú ha volgut imposar el seu criteri.
L'Esteve al L - 2
També hem parlat d'una cabana que un de nosaltres ha de fer, per fer contenta a la seva senyora, aquí han sortit multitud d'opinions i ideés ...... l'has de fer d'obra diu un, sostre d'amiant que esta ve de preu diu un altre amb veu sorneguera, la pots fer de pedra seca amb el sostre ple d'herba etc... aquí sí que l'interfecta s'ha mostrat un xic molest i al final ens ha engegat a dides. Heyyy de bon rotllo ..!!!
El Martí al L - 3
Tot plegat un dels dies en què la tertúlia s'ha allargat més del normal.

Aproximació
A peu. Atenció a l'entrada de la pista han posat una barrera de ferro verda acabada de pintar, de moment l'hem trobat oberta i fermada amb una cadena, en iguals condicions està una altra barrera la sortida de pic-nic . De moment no hi ha cap indicador ni cartell que digui res. La pista l'hem trobat un xic més arreglada en els pitjors trams.
Via MOLT recomanable per la gent del nostre nivell, els de graus superiors i aventurers abstenir-se no és una via per vosaltres, si mes no aquesta és la meva opinió.
Pedra bona a molt bona, cantelluda amb bons agafadors, assegurada correctament un xic espartanament es pot reforçar en algun tram, nosaltres hem tingut el dia valent (o inconscient) i no ho hem fet. L'únic defecte és que a l'inici i al final del darrer llarg hi ha uns pocs metres en què s'ha de controlar la qualitat de les pedres, són els trams de dificultat més baixa.
La darrera reunió es fa coincidint amb l'aresta "Minyons de Terrassa", es pot seguir per aquesta o es pot baixar en Ràpel.
Excel·lent i poc divulgat treball dels companys "Rovira-Alarcón" el 24-04-2021
Seguim la pista, a peu, fins a arribar a la passarel·la del Congost de Mu, aproximadament de 1 a 4 minuts segons forma física.
A uns 4 o 5 metres de l'inici de la passarel·la per una zona vegetal i a la mateixa alçada es veu la reunió zero i alguna assegurança més amunt.
Es pot accedir a la R-0, que sembla un xic incòmoda o improvisar la R0 en l'inici de la passarel·la.

La Via :
Primer llarg : Uns 4 / 5 metres en horitzontal caminant per unes bardisses fins a la R-0 després recte amunt, els agafadors van sortint generosament, entremig un o dos passos en què has de fer una mica més d'atenció, a l'alçada d'una petita zona vegetal, s'ha d'anar a la dreta, baga que marca el camí i al fons es veu la R-1, entremig encara trobarem una xapa un xic amunt nostre. 30 metres (des de la passarel·la) 3 xapes 3 bagues, IVº / IVº+ / IVº /IIIº+
Segon Llarg : Recte amunt, per l'esquerra d'un marcat esglaó rocós, un petit i inofensiu allunyament d'assegurança ens porta a un petit arbre amb una baga, aquí trobarem el passet del llarg, uns 4 / 5 metres a sobre trobarem la R-2. 30 metres, 4 xapes 4 bagues, IVº / IVº+ / IVº.
Tercer Llarg :
Diagonal ascendent a l'esquerra, terreny a controlar, fins a un petit arbre amb una baga, se supera per la dreta un petit esperó amb roca excel·lent, a sobre un curt tram en diagonal esquerra, pedra a controlar, ara un tram de bona pedra ens porta a sota la carena, la seguim cap a la dreta fins a la R-3.
45 metres, 4 xapes 4 bagues, IIIº+ / IVº / IVº+ / IVº / IVº-- / IIº
La baixada :

Si optem per rapelar la via són dos ràpels llargs. El primer fins a la R-2 seguin la vertical de les cordes d'uns 40 metres. El segon també seguin la vertical fins a la R-0 uns 50 metres.
Per recuperar les cordes és millor fer-ho des de sobre la passarel·la.

 Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat