tradueix a :

dimarts, 9 de juliol del 2024

El Ball de La Filomena

 06-05-2021

Montgrony

Coll Roig

Sector  Amable

Via  : El Ball de La Filomena


Aproximació : Seguim el camí que porta al "sector amable", deixant a la nostra dreta la via "K", passem pel peu de via del "Forat de les Bruixes", i als pocs metres arribem a una bona esplanada a on comença la nostre via, un parell de metres a l'esquerra un cartell ens indica que sé està obrint un altre via (maig 2021). Els primers 4/5 xapes són visibles des de terra.

Primer Llarg : Un curt pedestal, per anar escalfant (per la dreta es pot estalviar) pedra bona i grau amable, ràpidament ens posem a sobre i aquí comença la paret, arribar a la segona xapa, es fa amb certa facilitat, de la segona a la tercera és una altra cosa, a la tercera estrep per superar-la, fins a la quarta anant fent, aquí tibada de colors i a la cinquena estrep, i sortida cap a la dreta amb molt bons agafadors, a la sisena xapa, seguim per l'esquerra seguint una fissura, al parell de metres, la cosa es posa fina i Jo he trobat un pas fi que no el graduaré de quart, un cop passada la setena xapa per terreny molt més amable, trobarem una vuitena xapa un xic elevada, ja que ara hem de fer un gir de 90° a l'esquerra i pujar per una canal, es veu una mica terrosa, però No, es puja bé i agradablement fins a la còmoda reunió. 25 metres, 8 xapes, IVº / Vº / Ao-Ae / Vº /Ao-Ae / IVº+ / Vº / IV-IIIº.

Segon Llarg : Se surt de la reunió per l'esquerra, per fer una curta placa, una xapa al mig, deixem a la nostra esquerra una instal·lació de ràpel i travessem, caminant, un curt jardinet, per situar-nos al peu d'una bonica placa, dreta, bonica i plena de forats, la gaudim d'allò més, al cap de munt un curt flanqueig a la dreta, ple d'excel·lents agafadors, tota la placa alterna passos de quart i quart superior, segons l'agafador que escullis. Còmoda reunió. 27 metres, 5 xapes, IVº / Iº / IVº-IVº+.

Tercer llarg : Per la dreta de la reunió, una placa ajaguda, quan comences a pujar-la surten els agafadors, de grandària bústia de correus per paquets, no hi ha cap xapa, però es pot posar de tot a on vulguis, i el grau és molt amable. Còmoda, darrera reunió. 20 metres, IIIº - IIIº+.

Baixada   :  Seguir un fressat corriol, que passa per sobre de les darreres reunions de les vies que tenim a la nostra dreta, en un tres i no res estem al camí, gran, de baixada.

Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.